Φόρμα αποστολής άρθρου

captcha Παρακαλώ συμπληρώστε τον εξαψήφιο αριθμό όπως τον βλέπετε στην εικόνα

Κείμενο προς αποστολή:


Δραστηριότητες

Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορικές διαδρομές, ορειβασία και διασχίσεις με 4Χ4 σε πυκνό δάσος με ποικιλία βλάστησης από δρυς, καστανιές, φουντουκιές και οξιές. Επίσης, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει ποδηλασία, με ποδήλατα που παρέχει το ξενοδοχείο, καθώς και τη συλλογή άγριων φρούτων, όπως αγριοφράουλας και βατόμουρων, και μανιταριών. Τέλος, για τους λάτρεις της φωτογραφίας το δάσος φημίζεται για τη μεγάλη ποικιλότητά του σε σπάνια είδη άγριας ζωής, όπως ζαρκάδια, πουλιά, πεταλούδες κτλ. 

Λίγο πιο νότια υπάρχουν τα μεγαλειώδη φράγματα του Νέστου και στα 40 χλμ, στο Λιβαδερό, συναντάμε το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6, ενώ περίπου 15 χλμ βορειότερα είναι το Δασικό χωριό Ελατιάς, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μ., μια περιοχή με μέση ετήσια θερμοκρασία 9οC και ετήσιο ύψος βροχής πάνω από 1.200 mm. Ανατολικά του Δασικού χωριού και σε απόσταση 7 χλμ. υπάρχει η θέση "Στραβόρεμα" με τον καταρράκτη του "Στραβορέματος". Ο χώρος είναι ένα μικρό ξέφωτο μέσα στο πυκνό δάσος ερυθρελάτης και χαρακτηρίζεται από τους έντονους μαιανδρισμούς του ρέματος που τον διασχίζει.

Το δασικό χωριό της Ελατιάς συνδέεται με οδικό δίκτυο τόσο με το δάσος Σημύδας, μοναδικό στην Ελλάδα, όσο και με το δάσος Φράκτου. Η πρώτη διαδρομή είναι 26 χλμ. και διέρχεται από δάσος ερυθρελάτης και κυρίως δασικής πεύκης. Για τη δεύτερη προτεινόμενη διαδρομή θα καλύψουμε απόσταση 50 χλμ. που θα μας αποζημιώσει με το δάσος ερυθρελάτης, δασικής και μαύρης πεύκης.


Επιστροφή